宠物狗-宠物猫-pet86宠物网

[饲养常识] 羊羊 我爱你

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x
    从细我就好中意养狗 喺9年前 我应该喺初2左右 老豆喺某阿姨屋企人度买咗只白雪雪既狗仔返嚟 就喺羊羊喇!

其实羊羊喺一只好有性格既狗嚟噶 同距相处既日子我一直都好开心 基本无激嬲过我 喺我一个人 最孤单无助 最脆弱落寞既时候 只有距陪喺我身边 搂我玩 氽我开心~ 距唔会乱吠人 唔会咬人 对人好热情 仲好粘身 又可能因为我同老豆无都时间照顾距~捻下捻下 真喺耐到我都唔记得究竟有几耐无带过距出街喇 可能自从无咗摩托车之后挂 唉 ! 睇落去 羊羊真喺几乖 几抵锡 无可否认我真喺好中意距 但喺距真喺好唔争气吖 明明因为距既唔听话 已经俾老豆打闹过佄多次 都仲喺唔听 平时疴尿落老豆张床单度就算啦 今次仲要疴落张棉胎度..羊羊 我真喺保唔到你喇 点解你要佄做喈..T_T...琴晚我亲手送你出门口 喺唔想你再俾老豆打 睇住你垂晒尾佄走 我好心痛吖 ~ 开初以为你会即刻走 点知你一路趴住喺楼梯口唔走 果一刻我...T_T.........我都知你好憎老豆 或者呢个就喺你点解要佄做既原因啦~最近我都知你俾老豆打咗好多次 仲要好痛 好痛 .. 或者放你走 对于你嚟讲喺一种解脱 喺重生 但喺依架出面好多流浪狗都好恶架 你自己一个女仔要识得爱惜自己 好好照顾好自己吖 见到个好人 就死跟住距唔放 .. 如果真喺可以再稳到好人家就要乖乖哋啦 同主人斗气无你着数架 只会辛苦咗自己 唔好再佄有性格喇~

羊羊 虽然你一只眼射哩 一只斗鸡 个嘴仔仲有小小倒岌 样子并唔讨好 但喺我爱你 无论你咩样我都爱你 ... 不过照顾唔到你未来既日子 ... 我捻起都好心痛 好唔舍得 个脑不断出现你琴晚喺楼梯望住我既样..T_T..羊羊 或者以后你喺出面觉得累 无依无靠既时候 你就返嚟啦 我会一直等你噶 羊羊 我真喺真喺真喺好爱你吖~~~T_T~~~~!!!!!!!!!!

我都千万个唔愿意~~不过真喺无办法 T_T ....